Landelijke Ehealth week van 21 t/m 26 januari 2019

Met digitale ondersteuning in de zorg (ehealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat ehealth voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de ehealthweek; een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met ehealth in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Activiteiten

Allerlei partijen die willen laten zien wat ehealth is en hoe het werkt doen inmiddels mee; (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms en ouderenbonden door het hele land. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd; van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk tijdens de ehealthweek.

Op 24 januari organiseren Zorg2025 en ahti connect De regionale voorronde Zorginnovatieprijs 2019

De regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Zorg2025 ; de Amsterdam Economic Board,  Rabobank Amsterdam, Kamer van Koophandel, Sigra en ahti  en is een onderdeel van de Ehealth week 2019

Zorg2025

De Amsterdam Economic Board, SIGRA, Rabobank Amsterdam en de Kamer van Koophandel organiseren al jarenlang succesvol de Zorg2025 bijeenkomsten. Vanaf 2019 sluit ook ahti zich aan als  partner aan. De ontmoetingsavonden zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

 

#slimgroengezond

Dit draag bij aan de ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam als de Europese Life Sciences & Health hub.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?