Landelijke Ehealth week van 21 t/m 26 januari 2019

Met digitale ondersteuning in de zorg (ehealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat ehealth voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren het ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de ehealthweek; een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met ehealth in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Activiteiten

Allerlei partijen die willen laten zien wat ehealth is en hoe het werkt doen inmiddels mee; (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms en ouderenbonden door het hele land. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd; van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk tijdens de ehealthweek.

Amsterdam Economic Board is met de organisatie en het event van de regionale voorronde voor de nationale Zorginnovatieprijs 2019 onderdeel van de ehealth week.

Meer informatie volgt.

 

 

Impact

Dit draag bij aan de ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam als de Europese Life Sciences & Health hub.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?