Werk in uitvoering (WeMakeThe.City)

Werk is de ruggengraat van onze samenleving en verandert in een hoog tempo. Robots, platformen en wie weet wat nog meer door verdergaande automatisering en technologisering. Hoe bereiden we de arbeidsmarkt voor op een toekomst die we nog niet kennen? Met onder andere Annelies Spork (House of Skills), Harry van de Kraats (AWVN), Judith Duveen (Gemeente Amsterdam) en Ruben Nieuwenhuis (TechConnect).

Gaat automatisering ons werk vervangen of zorgt het juist voor ander werk met andere vaardigheden? Welke vaardigheden zijn dat en hoe zorgen we ervoor dat iedereen weet welke vaardigheden nodig zijn, deze aangeleerd krijgt en regelmatig kan ontwikkelen? Eén ding is duidelijk: het toekomstpad van de arbeidsmarkt is nog niet uit te stippelen. Maar het is hoog tijd te onderzoeken wat de richtingen zijn en hoe we met elkaar kunnen samenwerken om de arbeidsmarkt voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Dat heeft ook ruimtelijke gevolgen. Hoe richten we onze gebouwen, wijken en steden in als gevolg van automatisering en technologisering en hoe zorgen we voor een combinatie tussen werken en wonen met meerwaarde? Samen met bedrijven, beleidsmakers, kennisinstellingen, maatschappelijk organisaties, belangenorganisaties en natuurlijk werknemers bespreken én ervaren we de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam.

Ruben Nieuwenhuis, directeur TechConnect, het tech-talent actie programma van de Board, zal deelnemen aan de volgende panel discussie:

11.30 – 12.30 UUR   EEN TOEKOMSTIGE ARBEIDSMARKT VOOR IEDEREEN

  • Joan Nunnely – HR adviseur
  • Ruben Nieuwenhuis – TechConnect
  • Judith Duveen – Directeur Werk Gemeente Amsterdam
  • Bartel Geleijnse – Ambassadeur Colour Kitchen

Je leest hier meer over de rest van het programma.

De Amsterdam Economic Board is founding partner van WeMakeThe.City, het festival dat steden beter maakt

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?