Zorg2025: ‘Preventie en herstel met je eigen stamcel’

Op dinsdagmiddag 5 juni organiseren de Amsterdam Economic Board, Kamer van Koophandel, Rabobank Amsterdam en SIGRA de 25e bijeenkomst uit de serie Zorg2025, een reeks netwerkbijeenkomsten voor zorgprofessionals en innovatieve ondernemers in de gezondheidszorg.

Met dit keer als thema:

‘Preventie en herstel met je eigen stamcel’

Hoe kunnen we stamcellen en gekweekte mini-organen inzetten voor snellere en betere genezing? Tijdens deze bijeenkomst wordt er  een beeld geschetst van wat er al kan, wat er gaat komen en wat dat betekent voor mens en samenleving. Drie sprekers met een verschillend perspectief geven hier een antwoord op. Je bent van harte welkom om met hen in discussie te gaan.

  • Jasper Mullenders, Hubrecht instituut.

De toekomst van stamcel onderzoek en organoïden in de strijd tegen ziekten.

  • Janine Roodhart – UMC Utrecht

Kan een in het laboratorium opgekweekt mini-orgaantje een goede voorspeller zijn van de meest passende behandeling voor een bepaalde patiënt? En wat betekent dat voor zorgverlener en patiënt?

  • Tessa de Korte –  Ncardia

Hoe kunnen de gekweekte humane hartspiercellen van Ncardia helpen bij het testen en ontwikkelen van medicijnen?

Tijdens de borrel vanaf 17.00 uur is er voldoende gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers en zorgprofessionals of om met de sprekers nader in te gaan op hun presentatie. Meld je snel aan voor deze gratis bijeenkomst.

Over Zorg2025

De Amsterdam Economic Board organiseert vier keer per jaar Zorg2025 bijeenkomsten, samen met de Rabobank Amsterdam, SIGRA en de Kamer van Koophandel. Deze ontmoetingsavonden zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen. Bekijk hier de agenda en een overzicht van alle voorgaande bijeenkomsten. De bijeenkomsten in 2018 zijn verder nog op 11 september en 27 november en altijd in café restaurant Dauphine in Amsterdam.

Impact

De Amsterdam Economic Board werkt aan het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en -professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid, preventie en data.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?