Zorg2025: Internationale vergelijkingen

Zorg2025 is een netwerkbijeenkomst voor zorgaanbieders en innovatieve ondernemers in de zorg.
Met deze ontmoetingen worden partijen in de health sector bijeengebracht en wordt er inzicht geboden in ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van innovatie in de zorg.

Bij deze Zorg2025 bijeenkomst staan internationale vergelijkingen centraal. Hoe is de zorg in Nederland georganiseerd en hoe doen ze dat nou in het buitenland? Wat kunnen we daar van leren?

Sprekers:

Niek Klazinga, Hoofd Health Care Quality Indicators – OECD & Hoogleraar Sociale Geneeskunde AMC. Het meten van kwaliteit draagt bij aan innovatie in de gezondheidszorg, maar wordt internationaal verschillend georganiseerd. Hoe kan kwaliteit strategisch worden ingezet?

Jeroen Kemperman, verantwoordelijk voor strategie bij Achmea Zorg en Gezondheid en auteur van Briljante Businessmodellen in de Zorg. Innovatie kent veel uitdagingen, nieuwe technologie kan bestaande markten laten omvallen. Wat zijn de kenmerken van briljante business modellen wereldwijd?

Samyra Keus, verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van ParkinsonNet. Het kwaliteitsnetwerk voor parkinsonpatiƫnten geeft hoge kwaliteit van zorg tegen lage kosten. Een exportproduct?

Organisatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Health-Lab en de Nieuwe Kamer van Koophandel.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?