Zorg2025 over het internet of things

De zevende bijeenkomst van Zorg2025 gaat in op het thema ‘Internet of Things’. Dit is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en de mens uit te wisselen.

De sensoren in deze ‘dingen’ zijn zintuigen die data genereren over de toestand en de wereld om hen heen. Deze data vormen de basis voor interessante mogelijkheden voor verbeterde of nieuwe functies, additionele diensten en nieuwe businessmodellen. Ook voor de gezondheidszorg zijn volop kansen op dit gebied.

Sprekers

Michiel Verheij van Syntens; over het ‘Internet of Things’, wat deze intelligente toepassingen voor de gezondheidszorg kunnen betekenen en welke kansen er zijn voor innovatieve ondernemers.

Marleen Germs van Evalan; ‘Feedback op beenbelasting middels de Sensistep’. Uit het idee van dokter Holtslag (Revalidatiearts UMC Utrecht) is na 4 jaar ontwikkelen SensiStep op de markt gezet. SensiStep wordt ingezet tijdens therapieën waarbij het gedeeltelijk belasten van het been van belang is.

Wil Philipsen van Fresh Idea Factory; ‘E-support: The internet of things en een gezonde leefstijl’. Gezond gedrag ontstaat niet vanzelf. Technologie verbindt mensen met elkaar en maakt wederzijdse beïnvloeding mogelijk. Fresh Idea Factory heeft Obli ontwikkeld: stimuleren en monitoren van voldoende vochtinname.

Over Zorg2025

Amsterdam Economic Board, Health-Lab, Syntens Innovatiecentrum en Rabobank Amsterdam organiseren elke twee maanden een Zorg2025-bijeenkomst. Zorg2025 is een netwerkbijeenkomst voor zorgaanbieders en innovatieve ondernemers in de zorg. Met deze ontmoetingen willen wij partijen in de health sector bijeen brengen en zicht bieden op ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van (ICT-) technologie in de zorg.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?