Hacking Health Amsterdam

Hacking Health Amsterdam is een onderdeel van Dutch Hacking Health. Op initiatief van de Amsterdam Economic Board, SIGRA, Gloedmakers en FRIZ!, heeft deze in 2019 voor het eerst in Amsterdam plaatsgevonden . Hacking Health Amsterdam is een hackathon waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg en gezondheid in de Metropoolregio Amsterdam. Tijdens ons evenement staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de bewoner en zijn gezondheid.

Hacking Health Amsterdam: van slimme ideeën naar échte zorg- en welzijnsoplossingen

De Amsterdam Economic Board organiseert samen met SIGRA en vele andere partners het evenement Hacking Health Amsterdam. Van 11 t/m 13 april 2019 gaan patiënten, zorg- en welzijnsprofessionals, designers, programmeurs en ondernemers in één weekend werken aan de prachtige doelstelling ‘gezonde en gelukkige Amsterdammers’. Ze gaan samen slimme ideeën uitwerken tot échte zorg- en welzijnsoplossingen voor de Amsterdamse regio.

Tijdens ons evenement staan niet de patiënt en zijn of haar ziekte centraal, maar de burger en zijn gezondheid. In de regio Amsterdam willen we dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Dit doel is alleen bereikbaar door de gezondheid en zorg in de stad te verbeteren. Uniek aan Hacking Health Amsterdam is de betrokkenheid van een groot aantal zorg- en welzijnspartners. Van dak- en thuislozenopvang tot academisch ziekenhuis, van GGZ tot thuiszorg; alle relevante partijen rondom de bewoners van onze regio zijn erbij.

Amsterdamhealth amsterdam economic Board

Heb jij een idee waar de teams tijdens de hackathon aan kunnen werken?

In de komende periode worden verschillende bijeenkomsten bij zorgorganisaties en samen met Cliëntenbelang Amsterdam georganiseerd. Hier worden problemen, ideeën en zorgdromen opgehaald. Met hulp van Hacking Health Amsterdam maak je pitches tijdens meet-ups. Meld je ideeën of uitdagingen hier aan.

Programma Hacking Health Amsterdam

  • Op donderdag 11 april start de hackathon om 16.00 uur. Dan presenteren de deelnemers die een idee of uitdaging hebben ingebracht hun pitches. Mocht je zelf niet pitchen, dan kun je op basis van de pitches een team zoeken waar je graag aan bij wil dragen. Deze teams worden op de donderdagavond gevormd en gaan de rest van het weekend gezamenlijk aan de slag.
  • Op vrijdag 12 april ga je van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat met je team aan de slag om het idee te realiseren in prototypes. Je krijgt de kans om je ideeën voor te leggen aan een groep ervaren coaches én je kunt interessante workshops volgen, zodat je alles uit je idee en team kunt halen.
  • Op zaterdag 13 april worden de teams met een extra ‘roast’ door de coaches en een speciale pitchtraining klaargestoomd voor de middag: Demo Day.
  • De demo’s worden gegeven voor alle deelnemers en een deskundige jury. Na het juryberaad worden de prijswinnaars bekendgemaakt en eindigt het programma om 18.00 uur.

Follow up en prijzen

Prototypes en ideeën die potentie hebben om een echte innovatieve toepassing te krijgen, kunnen begeleiding verwachten van coaches en een plaats in het innovatieplatform van SIGRA. Een deskundige jury beoordeelt de verschillende concepten. De winnaars worden beloond met diverse prijzen waarmee de kans op realisatie flink wordt vergroot.

Meld je aan als deelnemer voor 2020!

Kortom: een uniek evenement dat je niet mag missen. Dus…. loop je over van ideeën om de zorg en welzijn te verbeteren? Of zet je graag jouw expertise in om de ideeën van anderen te realiseren? Ben je patiënt, zorg- of welzijnsprofessional, designer, ondernemer, programmeur of gewoon liefhebber met een goed idee? Doe dan 11 t/m 13 april 2019 mee aan Hacking Health Amsterdam. Voor meer informatie of aanmelden kijk hier.


 

Hackathon ‘Hacking Health’ nu ook in Amsterdam Twee gezonde levensjaren erbij voor inwoners van de Metropoolregio Amsterdam in 2025 Van 11 tot en met 13 april vindt ‘​Hacking Health Amsterdam​’ plaats, waarin ongewone teams werken aan buitengewone oplossingen voor het verbeteren van de zorg, gezondheid en welzijn in de Metropoolregio Amsterdam. Dit evenement is onderdeel van Dutch Hacking Health, de grootste health hackathon van Nederland.

Tijdens de drie dagen durende health hackathon staan niet de patiënt en zijn ziekte centraal, maar de bewoner en zijn gezondheid. Multidisciplinaire teams van zorg- en welzijnsprofessionals, med-techs, futurologen, patiënten, ondernemers en inwoners van de Amsterdamse Metropoolregio bundelen hun krachten in het streven: twee gezonde levensjaren voor alle inwoners van de Metropoolregio Amsterdam in 2025.

Aan het eind van het evenement worden de beste prototypes geselecteerd voor de landelijke finale. Teams met veelbelovende prototypes komen in aanmerking om met steun van SIGRA en Amsterdam Economic Board en de vele andere partners hun concept door te ontwikkelen.

Op initiatief van de​ ​Amsterdam Economic Board​,​ ​SIGRA​, ​Amsterdam UMC​, ​HVO Querido ​en ​ ​FRIZ!​ &​ ​Gloedmakers, vindt het dit jaar voor het eerst ook in Amsterdam plaats. Samen met​ ​partners​ en​ ​deelnemende​ zorg- en welzijnsorganisaties uit de metropoolregio Amsterdam, organiseren zij Hacking Health Amsterdam. De hackathon draagt bij aan het in de metropoolregio Amsterdam breed gestelde doel dat alle inwoners er in 2025 twee gezonde levensjaren bij hebben. Een doelstelling die alleen haalbaar is door de gezondheid en zorg in metropoolregio Amsterdam te verbeteren. Onder andere door in te zetten op preventie, aansluiting tussen hulpvraag en zorgaanbod, disruptieve oplossingen van creatieve denkers en het implementeren en gebruiken van technologie en data binnen de zorg.

Nog nergens eerder in Nederland heeft de Health Hackathon zo veel verschillende partijen in zorg en welzijn rondom de burger bij elkaar gebracht. Hierdoor ontstaat een unieke gelegenheid om samenwerkingen aan te gaan die de grenzen tussen verschillende partijen rondom de burger doen vervagen.

#slimgroengezond

#slimgroengezond

Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam als de Europese Life Sciences & Health hub

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?