TechConnect

(Tech-)bedrijven, onderwijs en overheid slaan handen ineen om tech talent op te leiden en aan te trekken in het nieuwe programma: TechConnect.

Voor het verbeteren van de concurrentiepositie en het vergroten van de diversiteit binnen de techscene van de regio, hebben we meer talent nodig. De vraag is enorm, het aanbod schaars. De komende jaren zijn er tienduizenden extra programmeurs, data-analisten, growth hackers, kunstmatige intelligentie experts en tech support medewerkers nodig.

Met het programma TechConnect overbruggen we de komende vier jaar de mismatch tussen vraag en aanbod in de techwereld in de Metropoolregio Amsterdam. Vanuit TechConnect voeren we de regie over meerdere initiatieven die onder andere inzetten op opleiden en omscholen van tech talent.

Met TechConnect zorgen we ervoor dat de digitale economie van de Metropoolregio Amsterdam kan groeien, dat er meer mensen voor techbanen kiezen en dat er ook in de toekomst voldoende mensen zijn met de juiste skills.

Initiatieven

Bekijk het overzicht van alle initiatieven op techconnect.city.

Rol Board

TechConnect is een samenwerking tussen Startup Amsterdam (mede initiator TechConnect), BIT Students, Economische Zaken Gemeente Amsterdam, gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam, ING, HvA, UvA, Booking, TomTom, Conclusion, Growth Tribe, BSSA, Codaisseur, IFDN / European Leadership University. De Board heeft de leidende rol in het programma TechConnect.

Contact

Wil je meer informatie of wil een bijdrage leveren aan het verkleinen van de mismatch? Neem dan contact op met Challenge Lead Viktor Bos.

Impact

TechConnect draagt bij aan een betere concurrentiepositie van de Metropoolregio Amsterdam.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?