Acht gezondheids- innovaties: verslag kick-off

Hoe motiveer je mensen om gezond te leven? Hoe kunnen data ons helpen te bepalen of we gezond zijn? Gezond gedrag belonen, werkt dat? Op de kickoff van Gezondheid op 6 juni kwamen acht innovators met slimme oplossingen voor deze en andere vraagstukken.

De kick-off Gezondheid, georganiseerd door de Amsterdam CTO en de Amsterdam Economic Board, was één van de bijeenkomsten van de Nederlandse innovatieregio’s op 6 juni. Een greep uit het programma: de lancering van het A’dam Health Tech park door AHTI, de aankondiging van het Amsterdam Health platform, en acht pitches van baanbrekende gezondheidsinnovaties.

Amsterdam als health innovation capital

Dit regionale evenement werd georganiseerd voorafgaand aan de eHealthweek, die dit jaar in Amsterdam gehouden werd: de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien welke innovatieve kracht de Metropoolregio Amsterdam in huis heeft op het gebied van gezondheid en gezondheidsinnovatie. Eric van der Burg, de Amsterdamse wethouder van Gezondheid, presenteerde in een video de Metropoolregio Amsterdam als health innovation capital: “Onze regio heeft een unieke uitgangspositie om samen te werken”. Weten waarom? Bekijk het filmpje.

Acht innovaties uit de regio

Van Healthcoins om gezond gedrag te belonen tot langer zelfstandig thuiswonen, van zendertjes die Amsterdammers in beweging brengen tot do-it-yourself-zorg. Acht gezondheidsinnovaties lieten hun projecten zien, en daarmee de grote verscheidenheid en kracht van in de MRA ontwikkelde gezondheidsoplossingen. Benieuwd naar hun inspirerende verhalen? Bekijk ze hier:Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?