AMFI lanceert master voor ondernemers

Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) lanceert een nieuw masterprogramma dat studenten opleidt tot modeondernemer. De eerste groep studenten start in september 2016.

Het masterprogramma Fashion Enterprise Creation duurt twee jaar en richt zich op (nieuwe) modeondernemers die een bedrijf willen starten. Studenten worden getraind op allerlei skills om te ondernemen specifiek in de fashionindustrie. Er wordt nauw samengewerkt met het London College of Fashion, waar de master ook wordt aangeboden. Beide instituten wisselen vakken, docenten en hun fashionnetwerk uit, waarbij samenwerking tussen docenten en studenten van beide locaties gestimuleerd wordt.

Amsterdam als modehub

Met initiatieven zoals het Denim CIty Headquarters en Recycle Lab for Circular Fashion ontwikkelt Amsterdam zich als een broedplaats voor de modeindustrie. Het florerende klimaat van creatieve industrie, ondernemerschap en de internationale oriĆ«ntatie van de regio dragen hieraan bij. De komst van deze master lijkt een mooie nieuwe stap om ondernemerschap in de modesector te stimuleren en versterken. De Board en Economie Amsterdam steunen dit initiatief dan ook.

Meer info

Voor meer informatie over de master vind je in deze flyer of op www.amfi.nl

Beeld: Untitled by Marcus Ekner – via FlickrCreative Commons

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?