Burgemeester Weerwind over de digitale transitie van steden

Op 4 december ontmoetten de burgemeesters van meer dan 40 steden elkaar in Brussel bij het Europees Comité van de Regio’s om te praten over de digitale transitie. Dit in het licht van de Digital Cities Challenge, een initiatief van de Europese Commissie om Europese steden te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van beleid dat gericht is op slimme, duurzame groei door middel van geavanceerde technologieën. De Metropoolregio Amsterdam is een van de zes mentorsteden van deze uitdaging, gebaseerd op het track record van de regio in de digitale economie en de toepassing van digitale, data en smart city innovaties.

Burgemeester Franc Weerwind van Almere – tevens Boardlid van de Amsterdam Economic Board en trekker van de uitdaging Digitale Connectiviteit –  deelde zijn visie. Weerwinds belangrijkste boodschap was het belang van samenwerking buiten de gebaande paden: binnen gemeenten, maar zeker ook de samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en het regionale bedrijfsleven:

“De digitale stad is een door burgers aangestuurde, inclusieve en groene stad – het wordt niet aangedreven door technologische vooruitgang, maar door de vraag enbehoeften van onze burgers. Wij als burgemeesters kunnen de kracht van digitale transformatie zelf gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen door de juiste vaardigheden, kennis en organisaties met elkaar te verbinden.”

Lees hier de volledige toespraak van burgemeester Weerwind.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?