City-zen Days: Meld je nu aan!

Kennisdelen, Inspireren, Netwerken

In de eerste week van april vinden de City-Zen Days plaats, hét evenement over CO2-reductie in de Metropoolregio Amsterdam. Amsterdam als thuisbasis voor 3 dagen kennisdelen, inspireren en netwerken. Welke initiatieven hebben plaatsgevonden? Wat is er allemaal geleerd? Hoe kunnen bedrijven én inwoners hier hun voordeel mee doen?

Een stad waarin niets anders dan schone energie gebruikt wordt: zon, wind, aardwarmte en biomassa…  In theorie kan het. Maar hoe zit het met de praktijk? Hoe integreer je nieuwe energieoplossingen in bestaande gebouwen, systemen en, last but not least, de levens van mensen? Welke technische, economische en sociale uitdagingen zijn er? En hoe overwin je die? In de afgelopen vijf jaar hebben de 25 partners van het internationale consortium City-zen zo’n 20 innovatieve projecten vorm gegeven in Amsterdam en partnerstad Grenoble. De Board is één van de partners van City-zen.

Projecten die de energietransitie versnellen

Deelnemers aan City-zen Days Amsterdam krijgen een scala aan onderwerpen voorgeschoteld, variërend van Smart Grid oplossingen (denk aan laadpalen waarmee elektrische voertuigen bijdragen aan ‘load balancing’ van het net) en Warmte/Koude projecten (zoals het IJ gebruiken om een woonwijk te koelen) tot innovatieve Renovatie (zoals het behoud en 21ste-eeuws-bestendig maken van de Airey-woningen uit de jaren ’60). Op het programma staan naast prikkelende presentaties van duurzaamheidsexperts ook bezoekjes aan concrete projecten.

Meld je nu aan!

De inschrijving is inmiddels geopend. Klik hier om je aan te melden, voor 1 of 2 dagen. Meer informatie vind je hier.

 

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?