Ga op tour door innovatief Amsterdam!

Amsterdam ontvangt jaarlijks veel delegaties. Zij willen graag een slimme stad beleven, en daarom biedt Amsterdam Smart City hen vanaf 2017 zes unieke soorten “Experiences”: thematische tours door de stad.

Amsterdam loopt voorop in de ontwikkeling naar een slimme stad. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij andere steden, kennisinstellingen, startups en bedrijven. De interesse in de Amsterdamse aanpak, de diverse slimme projecten en geleerde lessen is enorm; Amsterdam als inspiratiebron voor innovatie!

Afgelopen jaar heeft Amsterdam Smart City meer dan 1400 bezoekers ontvangen uit binnen- en buitenland. Om hen een kijkje te geven in onze innovatieve stad biedt Amsterdam Smart City in samenwerking met diverse partijen vanaf 2017 “Experiences” aan. Per delegatie van maximaal 25 personen wordt een uniek programma samengesteld, variërend van van een korte presentatie, tot een expertsessie of een fietstocht. Geïnteresseerden kunnen de volgende zes tours boeken:

1. Introduction to Amsterdam Smart City

Deze hands-on Experience geeft de beste praktijkervaringen van en lessen uit Amsterdam. De belangrijkste projecten in Amsterdam laten zien hoe je als stad kunt groeien en deze slimmer kunt maken.

2. ASC Smart Mobility Experience

Slimme en duurzame steden zorgen voor mensen en het milieu. Amsterdam, fietshoofdstad van de wereld, is ook koploper op het gebied van elektrisch vervoer. In deze Experience komen de belangrijkste innovaties aan bod die Amsterdam in beweging en bereikbaar houden.

3. ASC Smart Energy Experience

In deze sessie staan de ambities en strategieën centraal die Amsterdam heeft op het gebied van energie. Ook komen innovatieve energieprojecten aan bod die op dit moment uitgevoerd worden.

4. ASC Digital Connectivity and Internet of Things Experience

Een deep dive in het Internet of Things, data en de rol van privacy en veiligheid. Deze sessie is gericht op de invloed van IT op de kwaliteit van leven in Amsterdam.

5. ASC Circular City Experience

Amsterdam wil de transitie van een lineaire economie naar een circulaire economie maken en heeft verschillende projecten gelanceerd. De initiatieven in de stad leren hierin elke dag. Deelnemers gaan bijvoorbeeld naar Amsterdam Noord, een hotspot voor duurzame en creatieve ontwikkelingen. 

6. ASC Sustainable Spatial Development Experience

Wonen op het water is in Amsterdam heel normaal. De Experience leidt bijvoorbeeld langs het Oostelijk Havengebied, een kunstmatig eiland waar inmiddels zo’n 17.000 mensen wonen.

Meer weten of meedoen?

Heb je interesse in een Amsterdam Smart City Experience? Kijk dan op www.amsterdamsmartcity.com/visit of neem contact op met info@amsterdamsmartcity.nl.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?