Help ons om de stadslogistiek in de regio emissievrij te maken!

In 2018 zet de Board zich in om het landelijke initiatief Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) in de Metropoolregio Amsterdam te helpen realiseren. Binnen deze Green Deal werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om al het stedelijk goederenvervoer in 2025 emissievrij te maken.

Heb jij een interessant initiatief, of neem je met andere partijen deel aan een initiatief dat bijdraagt aan schoner goederenvervoer; Laat het ons weten! We gaan namelijk eind februari starten met een ‘online etalage’. Een etalage waar alle lopende projecten en initiatieven op het gebied van duurzame (schone en slimme) stadslogistiek in de Metropoolregio Amsterdam in geplaatst worden. Zo wordt zichtbaar wat voor mooie initiatieven er al gestart zijn én kan het partijen inspireren om aan de slag te gaan met emissievrij stedelijk vervoer.

We roepen dan ook iedereen op om zich aan te melden; zowel klein als groot, van pakketdienst tot bouwafval. Er zijn nu al talloze vervoerders in de Metropoolregio Amsterdam die bijdragen aan deze noodzakelijke verandering. Stap één is  om dit inzichtelijk te maken, zodat geïnteresseerde partijen zich gemakkelijker ergens bij aan kunnen sluiten en kennis en ervaringen kunnen delen. De volgende stap is om succesvolle lokale initiatieven op te schalen naar de regio, naar Nederland en…. wereldwijd!

Zet jouw organisatie zich in voor schone en slimme stadslogistiek en denk jij dat anderen daar van  kunnen leren? Meld je dan nu aan! We zijn niet alleen op zoek naar bedrijven met bijvoorbeeld een duurzame en slimme manier van vervoeren, maar ook naar bijzondere samenwerkingen die bijdragen aan schoon en groen stadsvervoer.

Aanmelden

  • (alleen invullen bij een samenwerking tussen meerdere partijen)
  • Toegestane bestandstypen: jpg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Contact

Wil je meer weten over aansluiting bij de Green Deal ZES in de MRA of ben je op zoek naar samenwerkingspartners voor een bijdrage aan emissievrije stadslogistiek? Neem contact op met onze Challenge Lead Mobiliteit, Richard Hoving.

 Over Green Deal ZES
Eind 2014 tekenden 54 partijen samen met voormalig Staatssecretaris Mansveld de landelijke Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) . Deze partijen onderzoeken samen hoe emissievrije bevoorrading van stadskernen in praktijk gebracht kan worden. Het doel is om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren. Een aantal partijen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA)  heeft deze Green Deal reeds ondertekend en is ermee aan de slag, maar een bredere gezamenlijke regionale inzet hierop kan grote meerwaarde bieden en daarom gaat de Board hier zich in 2018 voor inzetten.

 

#slimgroengezond

De Greendeal ZES draagt bij aan emissievrije stadslogistiek in 2025

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?