Laat je horen op SXSW 2017!

De 31e editie van SXSW2017 (South by Southwest) vindt plaats van 11 tot en met 20 maart 2017 in Austin, Texas. SXSW is één van de belangrijkste festivals en beurzen ter wereld op het gebied van e-cultuur (interactive), film en muziek. Het biedt een interessante mix van grote bedrijven, startups en artistieke producties. Het festival is sterk gericht op innovatie en heeft voor verschillende sectoren een belangrijke netwerkfunctie.

Dit jaar zal de New Dutch Wave (NDW) aanwezig zijn op SXSW 2017. NDW is een ontmoetingsplaats bestaande uit een paviljoen op de Interactive Expo (Trade Show) en een compleet eigen huis (NDW Dutch Takeover House) nabij het Austin Convention Center.

Op het paviljoen zullen de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht met startups vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zal Prins Constantijn het Dutch Takeover House op 12 maart officieel openen. Het paviljoen heeft naast een collectieve ruimte met een pitch stage, een bargedeelte en catering, ruimte voor deelnemers om zich te presenteren. Op de pitch stage kunnen  o.a. startups hun nieuwste innovaties pitchen.

Voor wie?

Deze missie is bedoeld voor startups en scale ups uit de Metropoolregio Amsterdam die op zoek zijn naar internationale partners en klanten, en een podium willen om producten te lanceren of een inspirerende lezing te geven over een thema dat aansluit op de SXSW-programmering (denk aan VR, internet of things, AI, robotica, multiplatform storytelling).

Programma SXSW 2017 (12 t/m 15 maart 2017*)

 • 12 maart: Opening  New Dutch Wave Takeover House door Prins Constantijn;
 • 13 maart: Trade Show, pitches op NDW paviljoen en tijdens startup competitie in NDW Takeover  House en business meetings/matchmaking met lokale startups;
 • 14 maart: Trade Show, pitches op NDW paviljoen;
 • 15 maart: Trade Show, pitches op NDW paviljoen.

*toegang tot diverse andere SXSW programmaonderdelen kan op eigen gelegenheid.

Inbegrepen bij deelname aan de economische missie:

 • 1 toegangskaart voor SXSW Interactive Expo
 • 1 VIP pass voor New Dutch Takeover House en toegang tot de Speakeasy lounge (t.w.v. $ 500)
 • Toegang tot de ATX startup crawl (officiële openingsfeest SXSW op 13 maart)
 • Deelname aan de Dutch startup competitie met internationale investeerders en corporates in het Dutch Takeover House (t.w.v. $ 1500)
 • Deelname aan incubator tour en matchmaking in en rondom Austin op 13 maart
 • Exposure d.m.v. guerrilla marketingacties, promotiemateriaal en content marketing
 • Vermelding van je bedrijfsprofiel in het missieboekje

De reis- en verblijfkosten en eventuele toegang tot de SXSW conference zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Aanmelden kan door vóór 3 februari een email te sturen naar d.oudekotte@amsterdam.nl. Let wel: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dit programma wordt financieel mogelijk gemaakt door Amsterdam Trade.

Foto: Paul Hudson, via Flickr (cc)

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?