Lancering Let It Grow Lab: op naar green business

Met de launch van het Let it Grow Lab incubatorprogramma wordt het startsein gegeven voor groenere business. Zeven teams gaan de komende vijf maanden aan de slag.

Initiatiefnemer Lucas Vos (CEO Royal FloraHolland en Boardlid) opende samen met Prins Constantijn (namens StartUpDelta) gaven samen het officiële startsein op 24 oktober in B. Amsterdam’s B2. Uit 21 pitches zijn een maand eerder 7 teams gekozen die samen “Class 1” vormen: Sprinklr, Wildernis, Grown, Gewildgroei, Living Light, Gardian and ConnectedGarden.

‘We love green cities’

In de jungle-achtige hotspot die Let it Grow bezet in B2 opent Silke Tijkotte, grondlegger van het initiatief namens Royal FloraHolland, door het belang van dit platform te onderstrepen. Er is een dringende behoefte aan meer groen in de stad, en dus aan ondernemers die dit op een vernieuwende manier kunnen realiseren. Denk bijvoorbeeld aan fijnstofplanten die de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren en zo bijdragen aan een gezondere stad! Boardlid en directeur van Royal FloraHolland Lucas Vos benadrukt daarnaast dat Let it Grow een innovatieve dynamiek naar de bloemensector brengt.

Daarna brachten de teams uit het incubator-programma hun projecten in de vorm van pitches en presentaties. Van het nieuwe Hello Fresh voor planten (Sprinklr) tot tuinier-apps (ConnectedGarden en Gardian) passeren de revue. Als ambassadeur van de Nederlandse startup scene sloot Prins Constantijn het event af met de boodschap dat groene innovatie een van Nederlands speerpunten moet zijn en blijven. Er is zoveel kennis en ervaring in huis, dat we moeten blijven streven om ideeën om te zetten naar innovatie, aldus de voorman van StartupDelta2020.

Let it Grow

De komende maanden zullen de zeven genoemde teams begeleid worden vanuit het Let it Grow-programma, wat samenwerkt met experts als director of StartupAmsterdam Ruben Nieuwenhuis (StartupAmsterdam) en Robbert van Geldrop (Dutch Lean Startup Circle). Het laatste nieuws en meer info vind je op www.letitgrow.org, of volg het initiatief op Facebook!

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?