Make IT Work winnaar Pro-Motor-Award

Het project Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam en ICT Nederland heeft gisteren uit handen van Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, de Pro-Motor award 2018 ontvangen. In ‘Make IT Work’ schoolt de hogeschool samen met bedrijven werknemers zonder tech-achtergrond om voor functies in IT op hbo-niveau.

Pro-Motor award 2018 naar Hogeschool Amsterdam en ICT Nederland

Het project bestrijdt zowel de relatief hoge werkloosheid onder sommigen groepen hoger opgeleiden als het tekort aan IT’ers op de arbeidsmarkt. Het concept slaat aan en heeft al enkele honderden mensen en bedrijven bij elkaar gebracht. Dit project is een schoolvoorbeeld van samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven en daarmee terechte winnaar van de Pro-Motor award 2018 volgens de jury. Lees hier het juryrapport.

Juryvoorzitter Pro-Motor Award Mariëtte Hamer: “Alle vijf genomineerden en natuurlijk de winnaar zijn inspiratiebronnen voor bedrijven, opleidingen en beleidsmakers in de regio én in de steden voor het vertalen van plannen naar toepassing en praktijk. Die laatste twee woorden, toepassing en praktijk, vormen meteen het hart van hbo en mbo.”

De jury zag in het project Make IT Work een antwoord op een urgent maatschappelijk probleem. Data-analisten zijn schaars, maar cruciaal voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie en vergrijzing. We moeten hierop snel antwoorden formuleren en een dergelijk antwoord heeft dit initiatief. Vier keer per jaar starten groepen deelnemers, waarvan een derde vrouwen, die deels in de hogeschool en deels bij werkgevers het programma doorlopen. Ruim 90% van hen haalt het certificaat en maar liefst 97% vindt en baan bij één van de 85 aangesloten bedrijven. Het project heeft zich ook in Europa in de kijker gespeeld en is voorbeeldproject in het kader van de het EU Digital Europe programma.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?