Online community Amsterdam Smart City groeit!

Begin september 2016, drie maanden na de livegang, had Amsterdam Smart City ruim 1000 community leden. En daar kun jij ook bij horen. ‘Join the community’ via www.amsterdamsmartcity.com.

De innovators komen tot nu toe inmiddels uit 253 steden wereldwijd. Maar ook mensen die niet geregistreerd staan, weten het platform, met gemiddeld 10.000 bezoekers per maand, te vinden. Zij posten in grote getale artikelen en projecten, maar ook verzoeken en evenementen rondom innovatie en de slimme stad. Mijlpalen om trots op te zijn!

Wat biedt de ASC community?

Amsterdam Smart City is het innovatieplatform van de Metropoolregio Amsterdam. Het platform daagt bedrijven, bewoners, de gemeente en kennisinstellingen uit om innovatieve ideeën en oplossingen voor stedelijke uitdagingen te komen. Op de online community kan iedereen innovatieve projecten, producten en ideeën kwijt. Zo komen verbindingen tot stand die kunnen leiden tot samenwerkingen en opschaling. Amsterdam Smart City werkt zo aan een leefbare stad waarin iedereen prettig kan leven en werken.

Het geheel van posts, projecten , producten, verzoeken en evenementen is afkomstig van een community die op zoek is naar kennisuitwisseling, samenwerking en veel van elkaar kan leren. Om een impressie te geven van de informatie op het Smart City Platform, delen we hier de populairste artikelen.

Post: Bluetooth-zenders voor OV-reizigers

De gemeente Amsterdam heeft de Amsterdamse binnenstad voorzien van beacons, kleine apparaatjes die via bluetooth signalen de wereld in sturen. De gemeente hoopt dat de proef app-ontwikkelaars aantrekt om mogelijkheden te onderzoeken. Een van de kerntaken van een beacon kan plaatsbepaling zijn. Zo kan het openbaar vervoer in de stad makkelijker en beter worden.

Lees verder

Project: Smart Traffic Management

Amsterdam heeft haar eigen ‘virtuele verkeersmanager’, een technische tour die het verkeer managet. Binnen de drukke regio Amsterdam zijn drie wegenmanagers actief; de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de landelijke regering. Zij moeten samenwerken wanneer ze de verkeersstromen willen optimaliseren. In de toekomst kunnen hun systemen het navigatiesysteem in de auto ondersteunen. Zo wordt gewerkt aan de doorstroming in de hele regio.

Meer weten? Lees verder

Request: De gemeente Amsterdam zoekt start-ups

Het programma Start-up in Residence gaat in november 2016 weer van start! Het programma is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en Nederlandse en internationale start-ups en zoekt naar innovatieve oplossingen voor sociale uitdagingen in de stad. De deelnemers krijgen een intensief trainingsprogramma, een coach en toegang tot het netwerk van de gemeente. Wanneer de start-up veelbelovend is, kan de gemeente investeren. Zo worden goede ideeën echte oplossingen!

Meedoen? Lees verder

Join in

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Amsterdam Smart City? Bezoek www.amsterdamsmartcity.com en ‘join the community’!

Foto: Mediabank Amsterdam.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?