Resultaten 2016 & vooruitblik 2017

Afgelopen jaar zijn weer veel mooie samenwerkingen tot stand gekomen en resultaten behaald waarmee onze regio weer een stukje sterker en leefbaarder wordt. Lees hier wat de Board en zijn partners in 2016 gedaan hebben en blik alvast vooruit op het jaar 2017.

In 2016 ging de Board aan de slag met vijf grootstedelijke uitdagingen. Het behalen van concrete resultaten binnen de grootstedelijke uitdagingen leidt tot meer innovatie, economische groei en een hogere leef kwaliteit voor inwoners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Een greep uit de resultaten van 2016

  • Active and Healthy Ageing: De MRA heeft drie sterren ontvangen van het Europese Innovatieplatform voor de creatieve oplossingen die zijn ontwikkeld om gezond ouder te worden. De regio is hiermee een innovatief voorbeeld voor andere Europese steden. Bezoek het Amsterdam Health platform en sluit je aan!
  • Programma MRA Warmte & Koude: In de MRA wordt de ambitie om bestaande wijken aardgasvrij te maken, voortvarend opgepakt. Zo kwam de gemeente Amsterdam onlangs met de aankondiging om
    dit jaar al 10.000 bestaande woningen aan te wijzen die van het gas af gaan. Maar ook in de regio werkt men aan concrete plannen voor alternatieven voor het gebruik van aardgas. Ga naar www.warmteiscool.nl voor meer info over dit programma.
  • Met het programma Werk maken van Talent zijn al 3.000 personen bereikt. Met tien maatregelen worden talenten opgeleid of omgeschoold voor banen in kansrijke sectoren. In totaal hopen we
    op deze manier 9.000 talenten te helpen. De maatregelen lopen door tot eind 2017.
  • Het innovatieplatform Amsterdam Smart City is in 2016 een online community gestart. Deze heeft in 2016 meer dan 2000 leden aan zich gebonden. Ga naar www.amsterdamsmartcity.com en doe mee!
  • Feiten en Cijfers: Onze nieuwe online tools bieden uitgebreid inzicht in de resultaten van de Board en de toekomst van de MRA. Op het online dashboard van de Board zie je hoe de MRA scoort op leefbaarheid, innovatie en groei. Bekijk hier onze Feiten & Cijfers.
  • Mobility as a Service (MaaS) Meetups: Ontwikkelingen rond Mobility as a Service zijn zowel landelijk als binnen de MRA nog relatief onbekend. Om de adoptie van MaaS in de regio te versnellen, organiseert de Board bijeenkomsten waarin aanbieders van mobiliteit, werkgevers, overheden, service providers, kennisinstellingen, belangenorganisaties en technologiepartners worden uitgedaagd om mee te denken. Lees verder.

De Board in 2017

In 2017 laat de Board de buitenwereld zien dat zij die onmisbare speler is die partijen met elkaar in contact brengt om gezamenlijk te werken aan de vijf grootstedelijke uitdagingen (Circulaire Economie, Digitale Connectiviteit, Gezondheid, Mobiliteit en Talent voor de Toekomst) en daarmee bijdraagt aan een groene, schone, slimme, gezonde en innovatieve Metropool. Lees verder over onze plannen en ambities in onderstaande PDF.

Download hier de PDF Resultaten 2016 & vooruitblik 2017

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?