Vacature: Challenge Lead Circulaire Economie

Werk je mee aan een slimme, groene en gezonde Metropoolregio van de toekomst?

De Board is per 1 juni 2019 op zoek naar een enthousiaste senior professional die als Challenge Lead Circulaire Economie ons team komt versterken.

De Metropoolregio Amsterdam wil in 2025 koploper zijn op het gebied van slimme oplossingen voor het behoud van grondstoffen waardoor waardevolle grondstoffen steeds langer en efficiënter worden gebruikt. Tegelijkertijd realiseert de regio daarmee innovatie en nieuwe bedrijvigheid.

De focus binnen het grondstoffentransitieprogramma van de Board ligt op de samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen op het gebied van:

 • Het herontwerpen van producten en producthergebruik via circulair inkopen
 • De hoogwaardig verwaarding van impactvolle grondstofstromen (zowel huishoudelijke als bedrijfsafvalstromen).

De aanpak richt zich op a) aanbod van grondstofstromen door nauwe samenwerking met overheden (interventies, algemene voorwaarden en schaal creëren) b) nieuwe bedrijvigheid om deze grondstoffen her te gebruiken of nieuwe producten/diensten te ontwikkelen en c) de vraag naar circulair ontworpen producten en diensten.

Er wordt nauw samengewerkt met twee andere centrale uitdagingen van de Board: Talent voor de Toekomst om het circulaire gedachtegoed te integreren in onderwijs en onderzoek en Digitale Connectiviteit om de mogelijkheden van digitalisering te benutten voor de circulaire economie

Wie zijn wij?

De Amsterdam Economic Board is een onafhankelijke organisatie die samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen werkt aan de Metropool van de toekomst.
Bij een grootstedelijk gebied horen complexe uitdagingen. Zoals de schaarste aan grondstoffen, vervuiling door uitstoot, diffuus eigenaarschap van data, mensen die steeds jonger (chronisch) ziek worden en professionals die een toenemende afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We initiëren gezamenlijk initiatieven en brengen partijen samen om slimme oplossingen te vinden voor zes grootstedelijke uitdagingen: Circulaire Economie, Talent voor de Toekomst, Digitale Connectiviteit, Mobiliteit, Energie en Gezondheid.

We mobiliseren netwerken, signaleren innovatiekansen en brengen vraag en aanbod samen. Hiermee creëren we impact en zetten we koers naar een slimme, groene en gezonde Metropool. Daar doen we het voor.

Challenge Lead Circulaire Economie –  voor 32-36 uur

Heb jij ervaring met het enthousiasmeren, mobiliseren en verbinden van partijen? Ben jij iemand die heldere doelen zet, acties en eigenaren van die acties definieert en partijen inspireert en uitdaagt om hierop mee te bewegen en verantwoordelijkheid te pakken? Is jouw aanpak gestructureerd, anticipeer je makkelijk en ben je tevens in staat om flexibel te werken, waarbij je het doel niet uit het oog verliest? Kan jij effectieve ontmoetingen organiseren met de juiste partijen en gesprekken voeren op verschillende niveaus? Heb je een goed gevoel bij de verschillende belangen die er in de complexe transities spelen en kan je deze goed (uit) onderhandelen?

Als Challenge Lead weet je ambities van de Board en de innovatiekracht in de Metropoolregio Amsterdam te vertalen naar concrete proposities en het eigenaarschap voor uitvoering te beleggen bij relevante partijen.

Profiel

 • Visie op grootstedelijke vraagstukken en hoe innovatie werkt
 • Geruime kennis en ervaring met circulaire economie
 • Aantoonbare ervaring met de complexiteit van de transitie
 • Inspirerend leiderschap
 • Flinke dosis ondernemerschap
 • Beschikt over uitstekende beïnvloedings- en onderhandelingsvaardigheden
 • Natuurlijke communicator en sterke interpersoonlijke vaardigheden
 • Kunnen functioneren in een complexe, multidisciplinaire omgeving en gesprekpartner kunnen zijn voor alle betrokken partijen op alle niveaus
 • Commercieel inzicht, in staat zijn om kansen te spotten en nieuwe partijen (financieel) te verbinden
 • Relevant netwerk (publiek-privaat) binnen circulaire economie, overheden, afvalbedrijven e.a.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring, met aantoonbare ervaring in een voortrekkersrol.
 • Ervaring in het bedrijfsleven is een pre.

Wat wij bieden

 • Een functie per direct voor 32 – 36 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Je komt te werken in een team met 5 andere challenge leads, onder leiding van de directeur van de Board;
 • Je werkt nauw samen met de Board Regisseur Circulaire Economie, Jacqueline Cramer;
 • Salarisindicatie: € 5.500 – € 7.000 (o.b.v. 40 uur);
 • Wij zoeken iemand die in vaste dienst komt bij de Board – alleen als je hier voor open staat heeft het zin op deze vacature te reageren.

Stuur je sollicitatie per e-mail naar Nina Tellegen, directeur – via Agnes Vellema: a.vellema@amecboard.com. Je kunt t/m 22 mei 2019 op deze vacature reageren. Sollicitaties die na deze datum binnenkomen nemen wij niet in behandeling. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Andrea Joosse: 06 23 06 38 38.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?