Community- & programmamedewerker Amsterdam Smart City (Vacature)

Heb jij interesse in innovatie, digitale ontwikkelingen en duurzaamheid? Wil jij je inzetten voor een leefbare stad voor de toekomst? Schrijf je graag, ben je tech savvy en heb je de skills om onze community online en tijdens evenementen te verbinden en te activeren? Amsterdam Smart City zoekt een enthousiaste community- en programmamedewerker!

Voor het kernteam van Amsterdam Smart City (bestaande uit 5 mensen) zijn wij op zoek naar een: Community- en programmamedewerker.

De functie

Je ondersteunt op het gebied van community management door te werken aan content, nieuwsbrieven, social media en events. Je bent veel in contact met de partners en andere organisaties binnen het netwerk van ASC. Ook breid je het netwerk uit met relevante organisaties en innovatieve bewonersinitiatieven. Deze functie is een combinatie van analyse en uitvoering. De community- en programmamedewerker werkt nauw samen met het gehele smart city team en legt verantwoording af aan de communicatiemanager.

Taken

 • Ondersteuning op het activeren van de Amsterdam Smart City community, zoals het dagelijks contact met de leden van onze community op www.amsterdamsmartcity.com, het beheer en de moderatie op het platform, het maken van nieuwsbrieven en het beheren van social media kanalen.
 • Inzage geven in statistieken van het Amsterdam Smart City platform en hier ook actie op ondernemen.
 • Het maken van artikelen en video’s over onze activiteiten en relevante smart city onderwerpen in het algemeen.
 • Het mede-organiseren van evenementen voor partners en het bredere innovatienetwerk in de regio.
 • Brede ondersteuning binnen het programma, zoals het vormgeven van presentaties en zorgdragen voor documentatie in Dropbox.

Wij vragen:

 • WO/HBO werk- en denkniveau
 • 1-2 jaar werkervaring
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift
 • Ervaring op het gebied van online communicatie, community management en/of projectondersteuning
 • Affiniteit met innovatie en stedelijke ontwikkelingen
 • Je bent een aanpakker, kunt zelfstandig werken, bent communicatief sterk en je kunt makkelijk schakelen.

Wij bieden:

 • Een informele werkomgeving waar publiek en privaat samenkomen.
 • Een werkplek in het centrum van Amsterdam, voornamelijk op het Marineterrein.
 • Een dynamische functie voor 32 – 40 uur
 • Salarisindicatie o.b.v. 40 uur: €2.500 – €3.000 bruto

Over Amsterdam Smart City

Amsterdam Smart City is het innovatieplatform dat proactieve bewoners, innovatieve bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenbrengt en vorm geeft aan de stad van de toekomst. Door kennis te delen komen we tot innovatieve oplossingen en maken we betere straten, buurten en steden. Zo zorgen we ervoor dat de Amsterdam Metropoolregio leefbaar blijft voor iedereen. Wij zijn ervan overtuigd dat de veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden door samen te werken. Amsterdam Smart City richt zich met name op de thema’s mobiliteit, de digitale stad, energie en circulaire economie. Amsterdam Smart City bestaat uit een publiek privaat partnership van 20 partners en een (inter)nationale community van bijna 6000 mensen.

Solliciteren

Sollicitaties kun je richten aan Francien Huizing, communicatiemanager Amsterdam Smart City via info@amsterdamsmartcity.com. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Nancy Zikken, community manager Amsterdam Smart City: 06-52597172. Solliciteren kan tot en met 20 januari. Sollicitaties die na deze datum binnenkomen nemen wij niet in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?