Vacature: Kom jij ons versterken als Challenge Lead Talent voor de Toekomst?

Werk je mee aan een slimme, groene en gezonde Metropoolregio van de toekomst?

De Board is op zoek naar een challenge lead Talent voor de Toekomst die ons team komt versterken. Dat betekent dat je gaat werken aan de volgende ambitie: in 2025 heeft de Metropoolregio Amsterdam de meest adaptieve arbeidsmarkt van Europa. Voor het behalen van deze ambitie is inclusieve groei cruciaal. Iedereen moet mee kunnen profiteren van de economische groei en daarnaast de mogelijkheid hebben om zich een leven lang te ontwikkelen en zo actief te blijven meedoen op de sterk veranderende (digitale) arbeidsmarkt.

Als Challenge Lead ga je human capital agenda’s maken voor de vijf andere uitdagingen waar de Board aan werkt en je zorgt ervoor dat ze uitgevoerd worden. Dit doe je samen met de Stuurgroep Human Capital waar je ook secretaris van bent. Daarnaast werk je samen met een aantal Boardleden aan strategieën rond de toekomst van werk.

Wie zijn wij?

De Amsterdam Economic Board is een onafhankelijke organisatie die samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen werkt aan de Metropool van de toekomst.

Bij een grootstedelijk gebied horen complexe uitdagingen. Zoals de schaarste aan grondstoffen, vervuiling door uitstoot, diffuus eigenaarschap van data, mensen die steeds jonger (chronisch) ziek worden en professionals die een toenemende afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We initiëren gezamenlijk initiatieven en brengen partijen samen om slimme oplossingen te vinden voor zes grootstedelijke uitdagingen: Circulaire Economie, Talent voor de Toekomst, Digitale Connectiviteit, Mobiliteit, Energie en Gezondheid.

We mobiliseren netwerken, signaleren innovatiekansen en brengen vraag en aanbod samen. Hiermee creëren we impact en zetten we koers naar een slimme, groene en gezonde Metropool. Daar doen we het voor.

Challenge Lead Talent voor de Toekomst

per direct voor 24 uur (aanstelling voor in eerste instantie een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling)

Heb jij ervaring met het enthousiasmeren, mobiliseren en verbinden van partijen? Weet jij hoe innovatie in het onderwijs en op de arbeidsmarkt werkt en hoe je dit in de praktijk kan brengen? Kan jij de juiste ontmoetingen organiseren met de juiste partijen en gesprekken voeren op verschillende niveaus?

Als challenge lead weet je ambities van de Board en de innovatiekracht in de Metropoolregio Amsterdam te vertalen naar concrete proposities en het eigenaarschap voor uitvoering te beleggen bij relevante partijen. Daarnaast weet de challenge lead nieuwe – relevante – partijen te identificeren en (financieel) te verbinden aan de Boardactiviteiten.

Profiel

 • WO/HBO werk- en denkniveau
 • Visie op grootstedelijke vraagstukken en hoe innovatie werkt
 • Uitstekende communicatieve, interpersoonlijke en analytische vaardigheden
 • Minstens vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Beschikt over uitstekende beïnvloedings- en onderhandelingsvaardigheden
 • Kunnen functioneren in een complexe, multidisciplinaire omgeving en gesprekpartner kunnen zijn voor alle betrokken partijen
 • Commercieel inzicht, in staat zijn om kansen te spotten en nieuwe partijen (financieel) te verbinden
 • Relevant netwerk (publiek-privaat) binnen onderwijs en HR managers/verantwoordelijken

Kernwoorden

Resultaatgericht, samenwerken, eigenaarschap/verantwoordelijkheid, omgevingsgericht, gevoel voor verhoudingen, analytisch vermogen, commercieel inzicht, innovatie, netwerken en humor.

Wat wij bieden

 • Een functie voor 24 uur per week
 • Je komt te werken in een team met 5 andere challenge leads, onder leiding van de directeur van de Board
 • Salarisindicatie: € 4.400 – € 5.500 (o.b.v. 40 uur)
 • Wij zoeken iemand die in dienst komt bij de Board – alleen als je hier voor open staat heeft het zin op deze vacature te reageren.

Je sollicitatie kun je per e-mail sturen naar Nina Tellegen, directeur – via Agnes Vellema: a.vellema@amecboard.com. Je kunt t/m 5 mei 2019 op deze vacature reageren. Sollicitaties die na deze datum binnenkomen nemen wij niet in behandeling.

 

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?