Vacature: marketing- en communicatieadviseur (0,8 fte)

Werk je mee aan een slimme, groene en gezonde Metropoolregio van de toekomst? Kom ons versterken op het Marineterrein als marketing- en communicatieadviseur!

De Board is op zoek naar een marketing- en communicatieadviseur in het communicatieteam van zes professionals.

Marketing- en Communicatieadviseur

per direct voor 32 uur (aanstelling voor minimaal een jaar)

Heb jij ervaring met en een passie voor marketing & communicatie in een complex speelveld? Vind jij het een uitdaging om content te creëren en daarmee partijen te mobiliseren om actief mee te doen aan initiatieven van de Board?

Als Marketing- en Communicatieadviseur vervul je een belangrijke rol in het activeren van het netwerk om bij te dragen aan initiatieven die impact maken en de transities in de regio versnellen. Je werkt samen met de challenge leads en strategische adviseurs aan de communicatie over de koers en strategie van onze organisatie. Je ontwikkelt diverse communicatie-uitingen voor in- en externe stakeholders.

Wie ben jij?

 • Je vindt het een sport om proactief mensen uit ons netwerk te activeren.
 • Je bent een zelfstarter en draagt oplossingen en nieuwe plannen aan.
 • Je bent een echte marketing- en communicatiespecialist, je kunt inhoud scherp vertalen naar aansprekende communicatie voor diverse doelgroepen.
 • Je bent een schrijftalent en levert uitdagende en inspirerende content op maat per doelgroep.
 • Je bent handig in het werken met CRM systemen.
 • Je hebt ruime aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaar) als marketing- en communicatieadviseur.
 • Je bent online actief en hebt ervaring met o.a. Google Analytics & Adwords, Mailchimp, LinkedIn, Twitter en WordPress.
 • Je hebt affiniteit met de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.
 • Je bent resultaatgericht, hands-on, flexibel, een teamplayer en je hebt lef.
 • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van communicatiewetenschap.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Wat ga je doen?

Je communiceert over de initiatieven en resultaten van de Board naar relevante doelgroepen via de juiste kanalen. Om nieuwswaardige verhalen te publiceren schrijf je artikelen en haal je aansprekende content op in het netwerk. Je ontwikkelt presentaties, nieuwsbrieven en uitnodigingen in het Nederlands en het Engels. Je levert vanuit jouw expertise een bijdrage aan de ontwikkeling en de verdere positionering van de Board en van de grootstedelijke uitdagingen en je komt met nieuwe ideeën hiervoor. Je produceert communicatieplannen en -uitingen die aansluiten bij de speerpunten en initiatieven.

Wat bieden we?

Wij bieden je een aanstelling voor de duur van 12 maanden. De nadrukkelijke ambitie is om deze aanstelling na die periode voort te zetten. Detachering is niet bespreekbaar. Wij zijn uitdrukkelijk op zoek naar iemand die in dienst komt van de Board, een onafhankelijke stichting. De start is bij voorkeur zo snel mogelijk. Salarisindicatie: maximaal € 4.500 (o.b.v. 40 uur)

Wie zijn wij?

De Amsterdam Economic Board is een onafhankelijke organisatie die samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen werkt aan de Metropool van de toekomst.

Bij een grootstedelijk gebied horen complexe uitdagingen. Zoals de schaarste aan grondstoffen, vervuiling door uitstoot, diffuus eigenaarschap van data, mensen die steeds jonger (chronisch) ziek worden en professionals die een toenemende afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We initiëren gezamenlijk initiatieven en brengen partijen samen om slimme oplossingen te vinden voor vijf grootstedelijke uitdagingen: Circulaire Economie, Talent voor de Toekomst, Digitale Connectiviteit, Mobiliteit en Gezondheid.

We mobiliseren netwerken, signaleren innovatieve kansen en brengen vraag en aanbod samen. Hiermee creëren we impact en zetten we koers naar een slimme, groene en gezonde Metropool. Daar doen we het voor. Doe je mee?

Solliciteren?

Stuur je cv en motivatie naar Andrea Joosse: a.joosse@amecboard.com. Dat kan tot uiterlijk vrijdag 31 augustus 2018. Voor meer informatie kun je na 20 augustus contact opnemen met Andrea Joosse:06 23 06 38 38. De gesprekken vinden plaats in de eerste week van september.

Wij stellen acquisitie n.a.v. deze vacature niet op prijs.

Foto: Siebe Swart

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?