Onze online communities: Amsterdam Smart City en Amsterdam Health

Amsterdam Smart City

Amsterdam Smart City is hét innovatieplatform voor de toekomstbestendige, leefbare stad. Amsterdam Smart City daagt jou en iedereen in de Metropoolregio Amsterdam uit om met innovatieve ideeën en oplossingen voor stedelijke uitdagingen te komen. Amsterdam Smart City gelooft in de kracht van sociale en technologische innovatie.

Amsterdam Smart City is een publiek-privaat programma gecoördineerd door de Amsterdam Economic Board, bestaande uit 11 partners: naast de Amsterdam Economic Board zijn dat Alliander, Johan Cruijff ArenA, Arcadis, Engie, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, KPN, Pakhuis de Zwijger, PostNL, Waag Society. Daarnaast doen honderden organisaties en mensen mee aan innovatie.

Amsterdam Smart City wil kennisuitwisseling tussen partners en andere stakeholders in de stad op het gebied van innovatie actief stimuleren. Dit doet Amsterdam Smart City door middel van een online en offline community. Op amsterdamsmartcity.com vind je de innovatieve projecten die op dit moment in Amsterdam uitgevoerd worden. Daarnaast vind je er veel nieuws rondom innovatie in de stad en zie je de vragen die in het netwerk leven, allemaal op thema ingedeeld.

Lid worden


Amsterdam Health

Een van de belangrijkste uitdagingen in de Metropoolregio Amsterdam is de gezondheid en de kwaliteit van leven van de inwoners. Daarom streven we naar 2 extra gezonde levensjaren voor inwoners van deze regio. Amsterdam Health is de community voor wie werkt aan preventie van ziekten. We brengen organisaties bij elkaar om ervoor te zorgen dat we in onze omgeving zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk kunnen leven. Daarbij kijken we verder dan alleen de MRA – want gezondheid kent geen grenzen. De community is geïnitieerd door de Amsterdam Economic Board.

Lid worden

Schrijf je in voor de Board Update
Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?