Community of Practice Circulair Inkopen 3

Sluit aan bij de Circulaire Inkoopbeweging

Circulair inkopen vraagt nogal wat. Dat het nodig is, snappen we allemaal. Maar het echt gaan doen betekent dat je echt moet willen. Daarvoor moet je buiten de gebaande paden durven denken en doen. Daarom kan het ook ingewikkeld, verwarrend en anders voelen. Dat gevoel is niet uniek. Iedereen vindt het complex. Maar er is goed nieuws! Veel organisaties zijn je al voor gegaan. Partijen waarvan je kunt leren en waarmee je kunt optrekken. Ook worden er prachtige circulaire producten en diensten ontwikkeld.

Sinds 2016 werkt de Board, samen met partners, aan het faciliteren van een beweging op circulair inkopen en er zijn ondertussen tientallen organisaties die meedoen en meebewegen.

Community of Practice

Een Community of Practice is een open en experimentele leeromgeving, waarvan de deelnemers een gezamenlijke opgave hebben. Aangesloten partijen werken toe naar concrete aanbestedingstrajecten.

Rol van de Board: Initiëren, aanjagen, platform geven, uitvoeren.

Milestones 2018

  • Leren van en met koplopers.
  • 20+ aanbestedingscontracten in 2018.

Meedoen?

  • Wil je aansluiten bij de inkoopbeweging van de Board, neem dan contact op met Marjolein Brasz, Challenge Lead Circulaire Economie.
  • Klik hier voor de geografische kaart met circulaire bedrijvigheid.

Meer lezen

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?