Europa

De Metropoolregio Amsterdam is een zeer innovatieve regio in Europa, die in 2025 bij de top 3 van innovatieve regio’s in Europa wil horen. Wij verstevigen onze internationale basis door samenwerking met andere regio’s in Europese projecten en netwerken en door het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Nieuws

initiatieven

EU-routekaart

De interactieve routekaart heeft de Amsterdam Economic Board opgesteld voor ambtenaren uit de Metropoolregio Amsterdam die Europees willen gaan samenwerken....

Lees Meer

Events

Team

Ecosysteem

Over Europa

Samen versterken wij de Europese concurrentiekracht en dragen we bij aan het oplossen van de maatschappelijke uitdagingen waar Europa voor staat, zoals vergrijzing, klimaatverandering, voedselveiligheid en duurzaamheid. Met de samenwerking tussen stakeholders uit onze regio op de Grootstedelijke Uitdagingen van de Board kijken wij naar kansen in programma’s als Horizon 2020, het Europese programma voor onderzoek en innovatie, INTERREG en andere relevante programma’s.

Ben je benieuwd hoe je de Board in kunt schakelen voor Europese vragen? Bel ons of bekijk eerst onze EU Routekaart met handige informatie.

Highlights

Help ons verbeteren

Heb je 5 minuten voor een paar vragen over onze website?